VARAUSEHDOT

Tällä sivulla on esillä mökkejä ja lisäpalveluita koskevia vuokraehtoja ja -käyttöohjeita. Nämä ehdot tulee asiakkaan lukea läpi ja hyväksyä kuittaamalla tämä hyväksyntä kirjallisesti.

Jos majoittumisesi aikana käytät lisäpalveluitamme, pätevät tällä sivulla esitetyt käyttöohjeet & vuokraehdot niihin. Luethan sinua koskevat ehdot ja ohjeet huolellisesti.

VARAUSEHDOT

Varauksen Iken Mökeille voi tehdä verkkosivujen, sähköpostin tai puhelimen kautta. Aina epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä mökkien vuokraajaan. Vahvistus varauksesta (mökit, lisäpalvelut ja vuokravälineet; hinnat ja saatavuus) tehdään aina sähköpostitse. Jos et saa vahvistusta (tulo-ohjeita/laskua) 24h kuluessa, otathan yhteyttä.  Tarkistamme kaikkien asiakkaiden luottotiedot luottotietoyhtiöltä. Luottohäiriötilanteissa käytämme vuokravakuutta 200,00€ joka palautetaan vuokran päätyttyä, asiakkaan ilmoittamalle tilille. Varauksen kokonaishinta vahvistetaan sähköpostitse. Voimassaolevat hinnat näet mökkien omilta sivuilta, tekstimuodossa. Kaikki ilmoitetut hinnat sisältävät Alv10%.

Viikko 25 (juhannus) vuokrataan vain kokonaisena viikkona ma-su. Mökkikohtaisen viikkohinnan näet mökin sivulta.

Saapumisohjeet:

Saapumisohjeet lähetetään, varauksen hyväksymisen yhteydessä, asiakkaan sähköpostiin.
Check in: klo 14:00 / Check out: klo 12:00

Varauksen peruuttaminen:

14vrk tai 30vrk ennen varausta.
Peruutus tulee tehdä sesonkiaikoina (23.5-4.9.2022) + pyhät: esim joulu & uusivuosi) 30vrk. Muina aikoina 14vrk ennen varauksen ajankohtaa, kirjallisesti. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan varauksen kokonaishinta. Juhannusviikon peruutus on tehtävä 60 pv ennen varauksen alkua.

Varauksen maksamatta- tai saapumatta jättäminen ei ole peruminen. Tällöin vuokrasumma veloitetaan kokonaisuudessaan asiakkaalta perintä- ja oikeustoimikelpoisella laskulla. Varaus katsotaan tehdyksi sillä hetkellä kun hyväksyt nämä ehdot ja varaus kirjautuu järjestelmäämme.

Maksutavat:

Lasku:
Mökkivarauksen hyväksymisen yhteydessä asiakkaalle lähetetään sähköpostitse lasku joka tulee olla maksettuna eräpäivään mennessä, 30vrk tai 14vrk ennen mökkivuokran alkua. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus vaan se tulee huomautus- ja perintäkuluineen maksettavaksi.
Juhannusviikko laskutetaan 60pv ennen mökille saapumista.

Vastuu:

Asiakas on vuokra-aikana vastuussa vuokrakohteen kunnosta, irtaimistosta ja itsensä, sekä vieraidensa turvallisuudesta. Irtaimiston tai kohteen vahingoista tulee välittömästi ilmoittaa omistajalle.
Kohteen ja irtaimiston vahingot laskutetaan asiakkaalta, niiden täydestä arvosta jos ne katsotaan olevan asiakkaan tai hänen vieraidensa aiheuttamia.

Omistaja on velvollinen ylitsepääsemättömän esteen sattuessa ilmoittamaan asiakkaalle vuokrakohteen peruutuksesta ennen vuokra-ajankohtaa ja jo maksetun varauksen summa hyvitetään kokonaisuudessaan.

Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin. Varaamalla mökin Iken Mökeiltä, sitoudut noudattamaan tällä sivulla esitettyjä vuokraehtoja. Varaus katsotaan tehdyksi sillä hetkellä kun hyväksyt nämä ehdot ja vahvistat varauksen sivujen kautta tai vahvistat lukeneesi nämä ehdot viestitse tai sähköpostitse.

Järjestyssäännöt mökillä

Paloturvallisuus:Mökilläsi on vaahtosammutin ja/tai sammutuspeite. Tarkista niiden sijainti, jotta tarvittaessa löydät ne. Jos jotakin sattuu, soittaessasi hätänumeroon 112, osoite on Rautjalka 442, 18300 Heinola. Ilmoita myös mökkisi nimi.

Avotuli: Avotulen teko mökeillämme on ehdottomasti kieletty. Grillausta varten mökeillä on kaasugrillejä sekä mahdollisuus hiilillä grillaamiseen. Grillihiilet tulee asiakkaan tuoda itse mukanaan.

Tapaturmat/vastuu: Vuokramökillä, asiakas on itse vastuussa omasta terveydestään. Asiakas on myös itse vastuussa vieraistaan, irtaimistosta ja vuokrakohteesta sen täydestä arvosta. Yksityisellä tiellä ajoneuvon kuljettaja on itse vastuussa ajoneuvosta ja mahdollisesti siihen aiheutuvasta vahingosta. Mökkitiellämme nopeusrajoitus on 30km/h.

Soutuvene: ovat tarkoitettu Sinun käyttöösi. Tarkasta, että tulppa on paikoillaan ja pelastusliivit päällä ennen kuin lähdette vesille. Airot on aina sijoitettava mökin seinustalle niin, että sade ei pääse niitä kastelemaan. Veneestä on aina irrotettava tulppa ja asetettava vene rannalle niin, että sadevesi pääsee valumaan veneestä pois. Tällöin seuraavan käyttäjän on mukava lähetä vesille. Tulppaa säilytetään näkyvällä paikalla mökissä. Venettä ei tule ajaa kivikkoon tai vetää kivien päällä rannalle.

Saunan/mökin lämmitys: Ole varovainen tulen kanssa ja muista avata pellit aina kun lämmität. Vesipadallista kiuasta ei saa lämmittää jos padassa ei ole vettä. Älä jätä polttopuita/koria lähelle kuumaa kattilaa tai takkaa. Jokaisella mökillä on kirves, puuvajassa jolla voit tehdä sytykkeitä. Tuhkat siivotaan pesästä kun hiillosta ei enää ole. Talvella pata tyhjennetään vedestä lähtiessä.

HUOM Kun lopetat saunomisen, laita uuniin vielä pari polttopuuta, jotta sauna kuivuu pesuvedestä.  Sauna ei saa koskaan jäädä kosteaksi, saunomisen päätyttyä.

Loppusiivous: Jos vuokralainen ei osta siivouspalvelua, mökin siivous jää vuokraajalle. Mökki ja sen piha on oltava siinä kunnossa missä se oli luovutushetkellä. Mikäli haluatte, että mökin siivous jää meille, ilmoitattehan siivouksen tarpeesta viimeistään lähtiessänne mökiltä. Vaikkapa tekstiviestillä. Loppusiivous; 50,00€ / 80,00€ Loppusiivoukseen kuuluu yllä mainitut työt. Muut kuin nämä työt, laskutetaan erikseen tuntiveloituksella 55,80/h sis. alv24% jokaiselta alkavalta tunnilta.

Hiljaisuus: Mökeillä on hiljaisuus klo: 22:00. Musiikin soittaminen tai muu kova meteli ulkona on kielletty klo: 22:00 jälkeen. Otahan kaikessa toiminnassasi huomioon muut mökkielevät naapurit.

Tupakointi:Tupakointi sisällä on kielletty kaikissa mökeissä. Mökeissä sisällä/terassilla on tupakan tumpeille tarkoitettuja astioita. Tumppien heittäminen pihalle/maastoon on ehdottomasti kielletty. Tumppien keräämisestä veloitamme 55,80€. Tumppeja ei tule heittää tuhka-astioihin. Tumpit eivät maadu. Tumpit tulee toimittaa roska-astioihin lähtiessä.

Roskaaminen: Kunnioitathan luontoa mökkeillessäsi. Roskaaminen mökkien pihalla ja muualla luonnossa on ehdottomasti kielletty. Myöskään maatuvaa jätettä tai ruokaa ei tule jättää pihalle. Myrkkyjä tai muita vahingoittavia aineita ei saa levittää mökkiin sisälle tai sen ympäristöön. Mökissä on hyönteisille tarkoitettuja karkoitteita joita voi käyttää ohjeiden mukaisesti.

Vuokrattavat

Palju 6hlö / 10hlö.

Toimitamme paljun mökin pihaan ja asennamme sen valmiiksi käytettäväksi. Sovimme asiakkaan kanssa erikseen, täytetäänkö palju valmiiksi. Täyttövesi on aina järvivettä.

Paljun täyttö:

-varmista että paljun tulppa on sisäpuolelta kiinni
-vedä virta jatkokeloilla mökin takaseinästä rantaan
-vedä letku valmiiksi paljulta rantaan
-asenna letku uppopumppuun kiinni kiristämällä letkussa olevat klemmarit pumpun putken ympärille (tasapäämeisseli)
-aseta pumppu virtaan
-aseta pumppu järveen, esimerkiksi laituriin kiinni niin että se ei osu pohjaan ja että koho on vedenpinnan yläpuolella. Huomaat kun pumppu alkaa automaattisesti työntää vettä letkuun. Sido pumpppu kiinni laituriin.
-aseta letkun paljun siälle, kannen ja paljun reunan väliin
-täyttö vie noin 1 tai 2 tuntia.
-seuraa vedenpintaa ja katkaise vedentulo kun palju on täynnä
-ota letku pois paljusta kun se on täynnä
-kun täyttöletkuja ei enää tarvita: nosta uppopumppu rannalle.
Talvella: pumppu on irroitettava letkusta ja letku on kerittävä kasaan jottei tarvikkeet jäädy. Ole erityisen huolellinen talvella että paljua aletaan lämmittää HETI kun se on täynnä vettä. Jos kamiina tai vesi paljussa ehtii jäätyä on lämmitys jätetty tekemättä ja asiakas on korvausvelvollinen vahingoista.

Paljun käyttö, kun se on täytetty valmiiksi:
-tarkista aina että palju on täynnä vettä ennen lämmitystä
-tarkista että piippu on paikallaan
-avaa tuhkaluukkua auki ja aloita puiden sytytys
-täytä kamiinaa puilla niin usein kun mahdollista. Lämmitys vie n.2-3h.
-sekoita paljun vettä lämmityksen aikana. Kylmä vesi saattaa muutoin jäädä paljun pohjalle. Sopiva lämpö on n.36-37astetta.
-voit poistaa paljun päältä lämpökannen
-Ole erityisen huolellinen talvella että paljua aletaan lämmittää HETI kun se on täynnä vettä. Jos kamiina tai vesi paljussa ehtii jäätyä on lämmitys jätetty tekemättä ja asiakas on korvausvelvollinen vahingoista. Tästä syystä emme täytä paljua valmiiksi talvella.

Paljun luovutus:
-vesi tulee tyhjentää paljusta: avaa kamiinan etupaneelissa oleva tulppa sekä samaan aikaan / jälkeenpäin paljun sisällä oleva pohjatulppa
-seuraa ettei poistuva vesi poraa maahan reikää. Alle tulee asettaa ämpäri tms.
-kerää tarvikkeet paljun viereen yhteen paikkaan

Sup-laudat

Laudat toimitetaan mökkipihaan.

-käsittele lautoja varovasti. Laudat ovat urheiluväline. Vesileikkeihin ne eivät sovellu.
-lautoja tulee säilyttää pehmusteen päällä, kyljellään, niin ettei laudassa oleva evä taikka lasikuitu vahingoitu.
-kanna lauta laurtille/rantaan ja aseta se veteen
-pelastuliivit löytyvät mökistä 2kpl
-aseta karkuremmi jalkasi ympärille ja ota mukaan airo
-lauta on tukeva ja sen päälle voi astua
-suppaillessasi huomoi että evä kulkee 30cm laudan alapuolella ja että se ei saa osua kivikkoon tai rantahietikkoon
-laudat kantavat 130kg ja ovat tarkoitettu yhdelle henkilölle kerralla käytettäväksi. Älä ota sup-laudalle lemmikeitä.
-kaikki sattuneet vahingot laskutetaan täydestä arvosta välineen vuokranneelta hekilöltä mikäli käyttöoihjeita ei ole noudatettu

Fat-Bike pyörät

Pyörät toimitetaan mökkipihaan. Kypärät eivät sisälly vuokraan.

-pyörän satulan säätöön saat avaimen. Säädä satule sopivalle korkeudelle.
-pyöräillessäsi tulee vaihdetta vaihtaessa pyörittää polkimia rauhallisesti samaan aikaan
-pyöräillä voit kaikilla alueen hiekkateillä. Huomioi muu liikenne.
-käsittele pyöriä varoen ja säilytä niitä aina pystyasennossa
-ilmoita välittämästi jos huomaat pyörässä jotakin vikaa
-kaikki sattuneet vahingot laskutetaan täydestä arvosta välineen vuokranneelta hekilöltä

Muut välineet

Loppusiivousohjeet

-Tyhjennä tuhkat sinkkiämpäriin uunista, saunasta ja grillistä. Jätä ämpäri ulos.
-Harjaa kaasugrillin ritilät (kuumana) ja tyhjennä astia alta
-TALVELLA: Tyhjennä saunan vesipata.
-Siirrä huonekalut omille paikoilleen
-Pyyhi keittiön tasot ja muut pinnat
-Imuroi (myös sauna/terassi) / sähköttömillä mökeillä pudista matot ulkona ja lakaise lattia
-Moppaa lattiat. Käytä vettä mopissa
-Tiskaa käyttämäsi astiat huolellisesti lämpimällä vedellä ja laita ne omille paikoilleen
-Veneen tulppa sisälle ja airot katoksen alle
-Roskat toimitetaan infotaulun vieressä oleviin yhteisiin roska-astioihin
-Lähtiessäsi varmista, että kaikki on mukana, valoja ei jää päälle, eikä roskia sisälle/ulos. Älä myöskään jätä ruokaa sisälle tai ulos.

Mikäli haluatte, että mökin siivous jää meille, ilmoittakaa siivouksen tarpeesta viimeistään lähtiessänne mökiltä. Vaikkapa tekstiviestillä. Loppusiivous Mielikki & Vellamo 80€, muut mökit 50€.

Siivous 80,00€ Mielikki & Vellamo // 50,00€ muut mökit