Kalliomaalaukset

0,00 

Souda katsomaan historiallisia kalliomaalauksia! Matkaa helpottamaan vuokraa perämoottori. Soutamalla lähimpänä mökkejä on Rautkannan ja Haukkavuoren kalliomaalaukset. Talvisin maalaukset näkee jäältä, mökeiltä kävellen (Karhusaarelle ei voi kävellä virtauksien vuoksi).

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Kalliomaalaukset x 3 !

Souda katsomaan historiallisia kalliomaalauksia! (kaikkien teinien mökkiloman kohokohta) Googlaa: Konniveden kalliomaalaukset (Matti Hakulisen sivulla hyvä artikkeli aiheesta jossa on hyvät kuvat jotta maalauksia olisi helpompi etsiä)

Rautakannanvuoren (kartalla nro. 1.) maalauksista erottaa selvimmin kallion oikeassa kulmassa pienen koivuja kasvavan maaterassin vasemmalla puolella olevat kaksi kuvaa. Ylimpänä on eläimeksi tunnistettava maalaus ja sen alla pieni vene, joka on 3,5 metriä vedenpinnan yläpuolella. Matkaa mökeiltä noin 2km. Se on kallion pohjoispäässä pienessä sisäänpäin kallistuvassa lohkareessa. Maalauksen arvellaan ajoittuvan n.4200-3300eaa.. Tämä on hyvin lähellä Hiidenhirvi mökkiä ja lähin maalaus kaikilta mökeiltä soudettuna.

Konniveden Haukkavuoren kalliomaalus (kartalla nro. 2.) esittää yhden täyteishirven kuvaa. Konniveden Haukkavuoren laukkaava hirvi on kaunis ja taidokkaasti tehty. Pienehkö ilmeikäs täyteishirvi on kuvattu etuviistosta. Erityisesti kiinnittyy huomio korviin ja niiden asentoon. Realistisen maalauksen iäksi on arvioitu jopa 7000 vuotta (Kivikäs 2005, s.40, Miettinen 2000, s 79 – 80). Viisi – kuusi metriä nykyisen vedenpinnan yläpuolella. Googlaa: Konniveden Haukkavuoren kalliomaalaus Matti Hakulinen.

Karhusaari. (kartalla nro. 3.) Kallio on kulunut ja rapautunut, mutta siitä erottaa kolme päätöntä hirveä. Ne ovat noin 2,5 metriä veden pinnasta, mutta rinnan korkeudella, kun seisoo rantaterassilla. Tämä maalaus sijaitsee Kelloniemen puolella jolloin matkaa vesiteitse mökeiltä tulee reilu 5km. Googlaamalla näistä löytyy lisää tietoa ja tarkat sijainnit (Maanmittauslaitoksen karttapaikka palvelussa on nämä merkitty kartalle). Tänne pääset jalkautumaan vesiteitse.