Mökkipäiväkirja

Vuorenpeikolle aurinkoa!

Vuorenpeikko -vanhukselle paistaa nyt aurinko ja järvimaisema pääsee oikeuksiinsa. Sopiva kantohanki ja kymmenisen astetta pakkasta. Hyvä keli tähän hommaan! Perintötukkipihdit vaan meinaa hävitä kokoajan hankeen tai kinoksen taakse. Piti lisätä niihin pinkkiä spraymaalia jottei niitä tarvitsisi kokoajan olla etsimässä. Vanha oranssi maali on niistä jo ajansaatossa kulunut pois. Pihdit jos häviää niin voi samantien lähteä kotiin syömään eväitä. Ja AirPodsit sama juttu. Jos ne jää kotiin niin hommista ei tule mitään. Eli Stihlin jälkeen tärkeimmät työkalut on kuulokkeet ja tukkipihdit! Nyt vaan riippumatto mäntyjen väliin ja makkarat grilliin. Tulispa jo kesä!

-Anniina

Mökit talviunilla ja Booking palkinto -24!

Mökit ovat parhaillaan (5.2.2024) talviunilla. Edellisen kauden viimeiset asiakkaat lähtivät vuodenvaihteen jälkeen ja 3.1 mökit pistettiin talviteloille. Joulun ja vuodenvaihteen asiakkailla olikin mahtavat talvimökkeilykelit. Lunta oli puissa kuin Lapissa konsanaan, jäällä turvallinen jäänpaksuus ja aurinkokin paistoi. Toki pakkastakin oli reilusti. Tiet oli hyvässä ajokunnossa (luojan kiitos!) Ei tullut sulia ennen vilkkaita aikoja. Nyt kun tätä kirjoittelen, on kaupungissakin todella liukasta kun keli seilaa vesisateesta pakkaseen...

Alla ihana palaute Vuorenpeikolla vuodenvaihteessa vierailleelta Unkarilaiselta asiakkaalta:

"We had the chance to stay at the Vuorenpeikko cottage through new year’s eve, while it was -30 degrees outside. It was a really unique experience, though I’d only recommend booking this cottage in the winter if you are not afraid to move out of your comfort zone, as the compost toilet is outside, there is no running water, and you need to heat the cabin with a wood-burning stove. The cabin itself is 10 out of 10, the surroundings are even nicer." Arvostelu löytyy Googlesta.

Vuoden vaihteessa Booking.com palkitsee majoituspaikkoja jotka ovat yltäneet yli 8.0 keskiarvon. Iken Mökit ovat saaneet Traveller Review Awardin joka vuosi rekisteröinnistä asti. Eli 2017 vuodesta saakka. JES! Keskiarvo lasketaan asiakkaiden antamista palautteista/arvosanoista 1-10. Asiakkaiden arviot pysyvät Booking.comissa 36kk jonka jälkeen ne "vanhentuvat" ja häviävät alustalta. Arvio pysyy siis ajantasaisena ja näin myös luotettavana. Booking.com arviot ovat hyvä keino tutkailla pitääkö majoituspaikan kuvaus paikkaansa. Muistaa vain tsekata että arvioita on useampi. Keskiasrvohan on tietysti 10 jos paikassa on käynyt yksi vieras ja jättänyt kympin arvion. Itsekin näitä arvioita aina selailan valitessani hotellia ulkomailta. Muistakaa siis jättää arvio kun käytätte esim Booking.comia! Jos majoituspaikka oli sitä mitä oli luvattu voi heittää 10/10! Jos taas oli jotakin puutetta tms annahan palautetta myös suoraan Yrittäjälle/Majoituspaikkaan jotta puutteeseen tms voidaan reagoida.

Suomalaisen ajatusmaailma on jotenkin sellainen että 10 on täydellinen ja sitä on todella vaikea antaa vaikka mitään puutetta ei olisikaan. "Aina on jotakin parannettavaa" ajatuksella. Ulkomaa kävijät taas antavat useinkin 10/10 ilman isompia kommentteja. Ja aina kannattaa olla yhteydessä jos jokin jää ihmetyttämään. Eräänkin kerran sain huonon palautteen koska mökistä, asiakkaan mukaan, puuttui lisävuoteet jotka olivat kuvauksessa listattu. Meillä on mökeillä lisävuoteina, raheina käytettäviä, levitettäviä patjoja. Ne siis näyttävät raheilta kun päälisuojus on paikallaan. Monelle varmasti tuttuja. Tällä kertaa ei olleet tuttuja vieraalle. Asiakas ei laittanut viestiä eikä soittanut ja kysynyt asiasta. Jätti palautteen 6/10 koska "mökissä ei ollut nukkumapaikkoja kaikille". Tämmöiset on todella turhauttavia juttuja. Pyrin pitämään kuvaukset aina 100% ajantasalla ja toivon että kysytään pienelläkin kynnyksellä jos jokin on hävyksissä tai puuttuu.

Ihanaa helmikuuta! Muistakaa varata kesän mökkiviikonloppu tai -viikko hyvissä ajoin ettet jää ilman!

-Anniina

Anniina
Iken Mökit Oy