Mökkipäiväkirja

Kesä! 15.5.2024

Kevät on sulattanut lumet ja mökkiaskareet on startannut. Allekirjoittanut julistaa kesän virallisesti alkaneeksi!

Vellamon ja Tapio laiturit saivat suojaavan, ruskean valtin ylleen. Paljon siivoiluja, lehtien puhallusta, apilan kylvöä, valttausta, maalausta ja puuliitereiden täyttöä...  +20 astetta ja ihan täysi kesä. Koivut ovat pienellä vihreällä korvalla ja kuikka huutelee muuten hiljaisella ja tyynellä järvellä.

Aamun aikaisimpina tunteina on yleensä isoin mahdollisuus nähdä hirviä. Siinä se ihmetteli lava-autoa 50m päässä ihan rauhakseen.

 

previous arrow
next arrow

-Anniina

Kevätsiivousta! 31.4.2024

Pyykinpesukone on rullannut miltein 24/7 kun olen pyykkäillyt jokaisen mökin vuodevaatteet, petarinsuojukset, tyynyjenpääliset, verhot, matot ja muut pesua vaativat tekstiilit. Toinen pesukone ei olisi ollut pahitteeksi. Nyt alkaa kaikki olla pestynä ja voi siirtyä ikkunoiden kimppuun kun kelikin on kohdillaan. Kannattaa muuten panostaa hyviin ikkunanapesuvälineisiin. Pitkään sinnittelin vanhoilla koska ne olivat ehjät mutta jättivät usein huonon kuivausjäljen... Nyt Posti toi uudet Ettoren ikkunanpesulastat ja ei ettien että kun on ikkunanpesu pelkkää juhlaa! Kuivaimen kumi on todella pehmeä ja liukuu aivan erilailla kun vanhat markettikuivaimet. Suosittelen!

Mökkien varusteluun on muuten nyt täydennetty mm; uudet ensiapupakkaukset, hiustenkuivaimet, veitset, paistinpannut ja leikkuulaudat. Myös astiastoja on uusittu.

Kevätsiivoukset Mökeillä jatkuu! Tervetuloa mökkeilemään. Nyt pääsee jo vesillekin. Jäät lähtivät kokonaan 30.4.2024!

-Anniina

Vuorenpeikolla puu poikineen. 29.2.2024

Siinä ne rangat olisi nipussa tältä erää. He odottelee PilkeMasterin saapumista keväällä niin pistetään halki, poikki ja pinoon. Montahana mottia noista mahtaa tulla... Vieläkin on Vuorenpeikon pihassa "yli-isoja" koivuja jotka joutaisi saunan uuniin mutta tämä määrä riittänee tältä erää. Tällä kertaa toimittiin ihan kauramoottorin voimin eli pihdit kouraan ja rankaa vetämään perässä 😀 Ensi kerralla täytyy ottaa mönkkäri mukaan avittamaan rankojen hilaamisessa niin säästyy selkä. Tavoite olisi saada pihasta lehtipuut roskaamasta pois ja jättää kaikki kuuset ja männyt kasvamaan.

Mökkien korjaus ja -hankintalista on tässä talven mittaan kasvanut pitkäksi. Sormet syyhyten odottelen kevättä että pääsee kunnolla hommiin! Päätös mökkien talveksi sulkemisesta tänä vuonna oli helppo. Nelisen vuotta on mökkejä pidetty auki ympäri vuoden. Kuitenkin kysyntä on ollut maltillinen ja keskittynyt viikoloppuihin. Kulut sen sijaan ovat kasvaneet merkittävästi. Omalle työlle ei ole juurikaan jäänyt euroja jaettavaksi. Pitkän tien aukipitäminen ja mökkien lämmittäminen on sen verran arvokasta. Tie on talvella jokseenkin haastava silloin kun ei ole pakkasia. Niinkuin nyt, hiihtolomaviikoilla, on satanut lähinnä vettä ja silloinhan auratutu tiet menevät semmoiseen kuntoon että paras kulkuväline on luistin... Normaalitalvikelissä mökit ovat super tunnelmallisia ja avanto ja saunakokemus on hieno! Sillä on sääli että talvisesonki jää meillä lyhyeksi.
Tauko omista töistä on auttanut ottamaan etäisyyttä ja vähän erilaista näkokulmaa millaiset asiata haluan muuttaa ja jatkossa hoitaa toisin. Eli talvitauko on ihan paikallaan. Käytännössä kun yksin päätät, hoidat ja säädät niin välillä hukkaa koko perspektiivin, mikä on oikeasti oleellista ja mikä ei niinkään. -Anniina

Vuorenpeikolle aurinkoa! 13.2.2024

Vuorenpeikko -vanhukselle paistaa nyt aurinko ja järvimaisema pääsee oikeuksiinsa. Sopiva kantohanki ja kymmenisen astetta pakkasta. Hyvä keli tähän hommaan! Perintötukkipihdit vaan meinaa hävitä kokoajan hankeen tai kinoksen taakse. Piti lisätä niihin pinkkiä spraymaalia jottei niitä tarvitsisi kokoajan olla etsimässä. Vanha oranssi maali on niistä jo ajansaatossa kulunut pois. Pihdit jos häviää niin voi samantien lähteä kotiin syömään eväitä. Ja AirPodsit sama juttu. Jos ne jää kotiin niin hommista ei tule mitään. Eli Stihlin jälkeen tärkeimmät työkalut on kuulokkeet ja tukkipihdit! Nyt vaan riippumatto mäntyjen väliin ja makkarat grilliin. Tulispa jo kesä!

-Anniina

Mökit talviunilla ja Booking palkinto -24! 5.2.2024

Mökit ovat parhaillaan (5.2.2024) talviunilla. Edellisen kauden viimeiset asiakkaat lähtivät vuodenvaihteen jälkeen ja 3.1 mökit pistettiin talviteloille. Joulun ja vuodenvaihteen asiakkailla olikin mahtavat talvimökkeilykelit. Lunta oli puissa kuin Lapissa konsanaan, jäällä turvallinen jäänpaksuus ja aurinkokin paistoi. Toki pakkastakin oli reilusti. Tiet oli hyvässä ajokunnossa (luojan kiitos!) Ei tullut sulia ennen vilkkaita aikoja. Nyt kun tätä kirjoittelen, on kaupungissakin todella liukasta kun keli seilaa vesisateesta pakkaseen...

Alla ihana palaute Vuorenpeikolla vuodenvaihteessa vierailleelta Unkarilaiselta asiakkaalta:

"We had the chance to stay at the Vuorenpeikko cottage through new year’s eve, while it was -30 degrees outside. It was a really unique experience, though I’d only recommend booking this cottage in the winter if you are not afraid to move out of your comfort zone, as the compost toilet is outside, there is no running water, and you need to heat the cabin with a wood-burning stove. The cabin itself is 10 out of 10, the surroundings are even nicer." Arvostelu löytyy Googlesta.

Vuoden vaihteessa Booking.com palkitsee majoituspaikkoja jotka ovat yltäneet yli 8.0 keskiarvon. Iken Mökit ovat saaneet Traveller Review Awardin joka vuosi rekisteröinnistä asti. Eli 2017 vuodesta saakka. JES! Keskiarvo lasketaan asiakkaiden antamista palautteista/arvosanoista 1-10. Asiakkaiden arviot pysyvät Booking.comissa 36kk jonka jälkeen ne "vanhentuvat" ja häviävät alustalta. Arvio pysyy siis ajantasaisena ja näin myös luotettavana. Booking.com arviot ovat hyvä keino tutkailla pitääkö majoituspaikan kuvaus paikkaansa. Muistaa vain tsekata että arvioita on useampi. Keskiasrvohan on tietysti 10 jos paikassa on käynyt yksi vieras ja jättänyt kympin arvion. Itsekin näitä arvioita aina selailan valitessani hotellia ulkomailta. Muistakaa siis jättää arvio kun käytätte esim Booking.comia! Jos majoituspaikka oli sitä mitä oli luvattu voi heittää 10/10! Jos taas oli jotakin puutetta tms annahan palautetta myös suoraan Yrittäjälle/Majoituspaikkaan jotta puutteeseen tms voidaan reagoida.

Suomalaisen ajatusmaailma on jotenkin sellainen että 10 on täydellinen ja sitä on todella vaikea antaa vaikka mitään puutetta ei olisikaan. "Aina on jotakin parannettavaa" ajatuksella. Ulkomaa kävijät taas antavat useinkin 10/10 ilman isompia kommentteja. Ja aina kannattaa olla yhteydessä jos jokin jää ihmetyttämään. Eräänkin kerran sain huonon palautteen koska mökistä, asiakkaan mukaan, puuttui lisävuoteet jotka olivat kuvauksessa listattu. Meillä on mökeillä lisävuoteina, raheina käytettäviä, levitettäviä patjoja. Ne siis näyttävät raheilta kun päälisuojus on paikallaan. Monelle varmasti tuttuja. Tällä kertaa ei olleet tuttuja vieraalle. Asiakas ei laittanut viestiä eikä soittanut ja kysynyt asiasta. Jätti palautteen 6/10 koska "mökissä ei ollut nukkumapaikkoja kaikille". Tämmöiset on todella turhauttavia juttuja. Pyrin pitämään kuvaukset aina 100% ajantasalla ja toivon että kysytään pienelläkin kynnyksellä jos jokin on hävyksissä tai puuttuu.

Ihanaa helmikuuta! Muistakaa varata kesän mökkiviikonloppu tai -viikko hyvissä ajoin ettet jää ilman!

-Anniina

Anniina
Iken Mökit Oy